Országos Történelmi Projektverseny

Országos Történelmi Projektverseny

Kósa Patrik és Rátonyi Olivér 6. a osztályos tanulók a Várak, kastélyok, lovagi élet elnevezésű Országos Történelmi Projektversenyen 3. helyezést értek el.
A feladatok között szerepelt topográfia, a lovagok életének részletes bemutatása, IV. Béla mint második honalapító, az egri vár története, saját pajzs tervezése, illetve a kastélyoknak, mint a főurak lakóhelyeinek bemutatása.
Patrik és Olivér számára legérdekesebbnek a londoni White Tower makettjének megtervezése és újrahasznosított anyagokból való elkészítése, illetve a Dobó István nevében megírt korhű levél megírása bizonyult.
Történelem tanáraik: Szuromi Piroska szaktanár és Simai Sára egyetemi hallgató.
 
Képek:
Kiből lesz az erdész?

Kiből lesz az erdész?

BEM - fogászati vetélkedő

BEM - fogászati vetélkedő

Szép magyar beszéd

Szép magyar beszéd

Hagyományos iskolai rendezvényeink közé tartozik a Szép magyar beszéd verseny, melynek célja a kifejező beszéd iránti igény ösztönzése, a magyar nyelv értékének megőrzése. A családias légkörű versenyen idén is nagy létszámmal vettek részt 5-8. évfolyamos diákjaink. A helyezést elért tanulók könyvutalványban és oklevélben részesültek.
5-6. évfolyam
I. hely – Hudák Zalán (6.c)
II. hely – Herczeg Bálint (5.b)
III. hely – Orosz Kiara (6.c)
7-8. évfolyam
I. hely – Szabó Eszter (8.b)
II. hely – Vasas Géza Bendegúz (8.a)
III. hely – Gál Noémi (8.c)
Minden résztvevőnek gratulálunk!
Kölyökből Atléta

Kölyökből Atléta

A Kölyökből Atléta program keretén belül Nyíregyházán az Atlétikai Centrumban október 11-én rendezték meg a Kelet Magyarország Régió egyéni atlétikai bajnokságot az U/12-es korcsoportnak.
Jávorszky Eszter 5.a osztályos tanuló II. helyezést, Pécsi Lili 6. b osztályos tanuló III. helyezést ért el távolugrásban. Varga Ádám 5. c osztályos tanuló I. helyezést, Csépányi Bálint 5.c osztályos tanuló II. helyezést ért el 1200 méteres síkfutásban. Cocaj Altin 5.c osztályos tanuló III. helyezést ért el Vortex labda hajításban. Gratulálunk minden résztvevőnek!