Bem hét versenyeinek eredménye

Kulcs a tudáshoz

Kulcs a tudáshoz

A “ Kulcs a tudáshoz” vármegyei szövegértési versenyen Bartók László Benedek 3.a osztályos tanulók IV. helyezést ért el, eredményéhez szívből gratulálunk!
Kulcs a tudáshoz

Kulcs a tudáshoz

A „Kulcs a tudáshoz”
vármegyei szövegértési versenyen Herczeg Bálint 5.b osztályos tanulónk V. helyezést ért el. Felkészítő pedagógusa: Gurbánné Barizs Tünde. Gratulálunk!
Arany János Országos Magyarverseny

Arany János Országos Magyarverseny

Iskolánk tanulói sikeresen szerepeltek A TITOK Oktatásszervező BT által szervezett Arany János országos magyarverseny döntőjén.
Jurkinya Bence 8. a osztályos tanuló országos 6. helyezett.
Rátonyi Olivér 6. a osztályos tanuló országos 10. helyezett.
Jenei Milán 6. b osztályos tanuló országos 10. helyezett.
Felkészítő pedagógusok: Veress Krisztina és Torma Katalin
Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!
A festészet néma költészet

A festészet néma költészet

“A festészet, néma költészet” vármegyei versenyen a 4. évfolyamon Bodnár Sára 2. helyezést ért el. Várnai Krisztián különdíjas lett. Szentesi Szofi a Versíró- Rímfaragó versenyen különdíjat kapott. Felkészítő tanáruk: Dr. Róka Istvánné
Gratulálunk!
A festészet néma költészet

A festészet néma költészet

„A festészet néma költészet” vàrmegyei rajzversenyen ,Fekete Zsófi a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola 8.b osztàlyos tanulója 1. helyezést ért el.
Felkészítő tanára: Ráthyné Lénárt Edit
Móra Matek Vármegyei verseny

Móra Matek Vármegyei verseny

Gratulálunk Bartók László Benedek 3.a osztályos tanulónak matematikai sikereihez!
A Móra Matek vármegyei forduló a 6. helyét zsebelte be, a Tudásbajnokságon pedig szintén vármegyei fordulóban a 9. helyen végzett.
Csak így tovább!
 
Természettudomány verseny

Természettudomány verseny

A Bendegúz Tudásbajnokság vármegyei fordulójában természettudomány tantárgyból Veress Lili Boglárka 5.c osztályos tanuló 1.helyezést ért el. Ezzel a szép eredménnyel jogot szerzett az országos döntőn való részvételhez. Gratulálunk a szép eredményhez!
 
Arany János Magyarverseny

Arany János Magyarverseny

Jenei Milán 6.b osztályos tanuló az idei tanévben is nagyon szép versenyeredményekkel büszkélkedhet: Arany János Országos Magyarverseny 10. helyezés, Bem vármegyei anyanyelvi verseny 1. helyezés, Bendegúz Tudásbajnokság vármegyei fordulójában 2. helyezés, XXVII. Kárpát-medencei Simonyi Zsigmond helyesírási verseny vármegyei fordulóján 5. helyezés . Felkészítő tanára: Veress Krisztina
 

 

Számolj a Kossuthban!

Számolj a Kossuthban!

Jenei Milán 6.b osztályos tanuló 1. helyezést ért el a Számolj a Kossuthban! elnevezésű megyei matematikaversenyen Tiszalökön. Az eredményhirdetésen külön kiemelték, hogy az összes versenyző közül egyedül ő oldotta meg hibátlanul a feladatsort. Szeretettel gratulálunk Milánnak. Felkészítő: Veres Csilla.
 

 

II. Szini Szövegértési csapatverseny

II. Szini Szövegértési csapatverseny

 
 

LINK

World Robot Olympiad Hungary

World Robot Olympiad Hungary

 
Miskolcon zajlott le a World Robot Olympiad versenysorozat RoboMission kategória második regionális elődöntője 🚀🤖
A verseny megnyitóján Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, és Árvai-Füleki Judit, az Edutus Egyetem vezérigazgatója köszöntötte a versenyzőket.
Az eredményhirdetésen Kiss Gábor, a Miskolci Szakképzési Centrum kancellárja adta át a díjakat a legsikeresebb versenyzőknek.
A verseny jó hangulatban telt. A gyerekek sokat tanulhattak együttműködésről, csapatmunkáról, versenyszellemről és természetesen a programozásról, kódolásról. A szervezők, bírók nagyon kedvesek és segítőkészek voltak.
Iskolánk Csajszik csapata, Veress Lili Boglárka és Máté Viola 5.c osztályos tanulók, a Robomisson Elemantary kategóriában második helyezést ért el.
A Kódkirályok csapat, Homonnai Bence 7.c, Gincsai Gergő 7.a és Pálóczi Emese 6.c osztályos tanulók pedig Junior kategóriában hatodik helyezést értek el.
Gratulálunk az elért szép eredményekhez!

LINK

Kenguru Matematikaveryeny Megyei

Kenguru Matematikaveryeny Megyei

A Kenguru Matematikaversenyen megyei 1. helyezést ért el Juhász Árpád László (6.b), megyei 2. helyezést ért el Jenei Milán (6.b). Felkészítőjük Veres Csilla.

LINK

Zrínyi Ilona Matematikaverseny Országos Döntő

Zrínyi Ilona Matematikaverseny Országos Döntő

 
 
 
Farkas Bálint 5.b osztályos tanuló több forduló sikeres teljesítése után a Zrínyi matematika versenyt országos 10. helyezéssel zárta! Gratulálunk kiemelkedő teljesítményéhez!

LINK

Medve Matek

Medve Matek

 
 
Gratulálunk Farkas Bálint, Herczeg Bálint, Horváth Máté 5.b osztályos tanulóknak, akik a Medvematek szabadtéri matematika verseny 5.-6. osztályos korcsoportjában I. helyezést értek el.

LINK

Pontszerző matematikaverseny

Pontszerző matematikaverseny

Lezajlott a kétfordulós HÁZI PONTSZERZŐ MATEMATIKAVERSENY az 1 – 4. évfolyamon. A BEMES „kismatematikusok” és szüleik nagy izgalommal várták az eredményhirdetést. Szívből GRATULÁLUNK a jók között is a legjobbaknak! 🏆
1. évfolyam:
I. HELYEZETT: Farkas Milán (1. b)
II. HELYEZETT: Horváth Ákos (1. c)
III. HELYEZETT: Spisák Emese (1. a)
Bariviera Mira (1. b)
2. évfolyam:
I. HELYEZETT: Csikai Zente (2. c)
II. HELYEZETT: Soós Bálint (2. b)
Markó Iván (2. c)
III. HELYEZETT: Szilágyi Anasztázia (2. a)
3. évfolyam:
I. HELYEZETT: Hajdu Zétény (3. a)
II. HELYEZETT: Bartók László Benedek (3.a)
III. HELYEZETT: Hubicsák Viktor (3. a)
4. évfolyam:
I. HELYEZETT: Farkas Júlia (4.a)
II. HELYEZETT: Molnár Luca (4. b)
III. HELYEZETT: Vitál Bence (4. c)
Turcsán Tamara (4. b)

LINK

Zrínyi Ilona Vármegyei Matematika verseny

Zrínyi Ilona Vármegyei Matematika verseny

Országos Történelmi Projektverseny

Országos Történelmi Projektverseny

Kósa Patrik és Rátonyi Olivér 6. a osztályos tanulók a Várak, kastélyok, lovagi élet elnevezésű Országos Történelmi Projektversenyen 3. helyezést értek el.
A feladatok között szerepelt topográfia, a lovagok életének részletes bemutatása, IV. Béla mint második honalapító, az egri vár története, saját pajzs tervezése, illetve a kastélyoknak, mint a főurak lakóhelyeinek bemutatása.
Patrik és Olivér számára legérdekesebbnek a londoni White Tower makettjének megtervezése és újrahasznosított anyagokból való elkészítése, illetve a Dobó István nevében megírt korhű levél megírása bizonyult.
Történelem tanáraik: Szuromi Piroska szaktanár és Simai Sára egyetemi hallgató.
 
Képek:
Kiből lesz az erdész?

Kiből lesz az erdész?

BEM - fogászati vetélkedő

BEM - fogászati vetélkedő

Szép magyar beszéd

Szép magyar beszéd

Hagyományos iskolai rendezvényeink közé tartozik a Szép magyar beszéd verseny, melynek célja a kifejező beszéd iránti igény ösztönzése, a magyar nyelv értékének megőrzése. A családias légkörű versenyen idén is nagy létszámmal vettek részt 5-8. évfolyamos diákjaink. A helyezést elért tanulók könyvutalványban és oklevélben részesültek.
5-6. évfolyam
I. hely – Hudák Zalán (6.c)
II. hely – Herczeg Bálint (5.b)
III. hely – Orosz Kiara (6.c)
7-8. évfolyam
I. hely – Szabó Eszter (8.b)
II. hely – Vasas Géza Bendegúz (8.a)
III. hely – Gál Noémi (8.c)
Minden résztvevőnek gratulálunk!
Kölyökből Atléta

Kölyökből Atléta

A Kölyökből Atléta program keretén belül Nyíregyházán az Atlétikai Centrumban október 11-én rendezték meg a Kelet Magyarország Régió egyéni atlétikai bajnokságot az U/12-es korcsoportnak.
Jávorszky Eszter 5.a osztályos tanuló II. helyezést, Pécsi Lili 6. b osztályos tanuló III. helyezést ért el távolugrásban. Varga Ádám 5. c osztályos tanuló I. helyezést, Csépányi Bálint 5.c osztályos tanuló II. helyezést ért el 1200 méteres síkfutásban. Cocaj Altin 5.c osztályos tanuló III. helyezést ért el Vortex labda hajításban. Gratulálunk minden résztvevőnek!